Pieter (Zang & Gitaar)

Hoi,

Ik ben Pieter, zanger en gitarist van Rise Up. Ik vorm samen met Maartje en Eva het front van de band. In het dagelijkse leven ben ik een techneut en hou me bezig met de ontwikkeling van regel- en ICT-systemen voor particuliere binnenhuisklimaat toepassingen (echt iets heel anders dus). Daarnaast ben ik gelukkig getrouwd en de trotse vader van 2 kids.

Het spelen met Rise Up is een soort van uit de hand gelopen hobby. In de afgelopen jaren zijn we een hechte vriendengroep geworden en de repetitieavonden zijn vooral gezellig. Maar we zijn wel open en kritisch naar elkaar toe want tevreden over de uitvoering van een bepaald nummer zijn we niet zo snel.

We krijgen vaak reacties van mensen dat ze een bepaald lied heel mooi vonden of dat een bepaald nummer ze heel erg aansprak. In de afgelopen jaren heb ik geleerd dat ik tijdens een optreden niet alleen bezig moeten zijn met de foutloze uitvoering van een nummer maar dat ik ook zelf mag genieten en een lied tot me mag laten spreken. Op deze manier vind ik in de liederen iedere keer weer die mooie boodschap van mijn Heer en God. Hart van aanbidding / de muziek vervaagt (Opw 548) behoort daarom ook tot één van mijn favoriete nummers. Een andere favoriet is Everyday van Hillsong omdat we daarmee al feestvierend mogen belijden dat God onze Heer is en we iedere dag een straaltje van Zijn licht mogen verspreiden.

Groet,
Pieter